Zacuscă de ghebe și tochitură
(Bumbuia, Gura Foii, Romania)

[English below]

Încheiem brunch-urile din 2019 cu un eveniment aproape de capitală, la Bumbuia, în Dâmbovița. 


Pe vechiul drum al Basarabilor, în susurul limpede al  Șipotelor, vă invităm sâmbătă, pe 9 noiembrie, în satul Bumbuia, comuna Gura Foii, să gustați din vreo 7 - 10 tipuri de aperitive, 2 - 3 feluri calde și 3 tipuri de deserturi.

Rețete locale, din preparate locale, din grădini și de la mici producători locali. Pregătite de comunitatea locală. 


Din meniu:

-zacuscă de ghebe

-lapte dulce la tuci cu mămăliguța răscoaptă

-tochitură 

-umplutură

-scovergi

-orez cu prune


Partea a doua a brunch-ului, cea culturală, vine cu o plimbare prin sat, povești d-ale locului și demonstrații de cusături locale. 


***Program***

Sosire oaspeți: 10:30 AM

Deschiderea barului: 10:45 AM

Deschiderea bufetului de brunch: 11:00 AM


Partea gastronomică se desfășoară între 11.00 și 13.00

Partea culturală se desfășoară între 13.00 și 15.00

 

Cost*: 100 lei de persoană


Servicii incluse: ghid local, intrare la Muntenia Brunch, acces la bufet și băuturi locale, tur cultural, ateliere.


Durată eveniment: 5 ore


* Copiii cu vârste până la 14 ani au gratuitate

** Transportul până la Bumbuia este asigurat de fiecare participant.


Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume.

Detalii la telefon: 0729050636 (Ioana)


Eveniment organizat împreună cu comunitatea locală din Bumbuia și Asociația My Transylvania

#munteniabrunch #eatlocal


Evenimentul face parte din proiectul "Gusturi și meșteșuguri - peisajul cultural din Oltenia și Muntenia", co-finanțat de AFCN. 


*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul acestei publicații sau de modul în care rezultatele ei și ale proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

*******

We continue to discover and enjoy regional and (very) local Romanian cuisines South of the Carpathians.  


The best way to get to know a place is through its food - the old and new recipes and how they’re made,  their ingredients speak of the customs of the locals, their way of life, their culture and their culture clashes.


So what better way to know a remote, unknown area but through a brunch?

Think of a buffet with 10 cold dishes, 3 hot ones, 3 types of desserts made by locals after recipes known by the locals.


On the 9th of November we will brunch and get to know the local community of Bumbuia, Dambovita, and get to taste recipes documented by children from their grandparents. 

 

***Programme***

Guest arrival: 10:30 AM

Opening of the bar: 10:45 AM

Opening of the brunch: 11:00 AM


The gastronomical part of the event takes place between 11.00 AM and 1.00 PM

The cultural part of the event (craft demonstrations, a walk through the area & stories) takes place between 1 PM and 3 PM

 

Price*: 100 RON/person or 22 EUR/person


Price includes: local guide, entrance fee at the brunch, access to food and drinks, workshops. 

Duration:  5 hours

 

* Children up to 14 years old are free of charge

** The transportation to the place of the event is the responsibility of each participant


Tickets can be purchased from the Eat Local website www.eat-local.ro or from the app with the same name.

Details at phone number (04)0729 050 636 - Ioana


This event is organized by My Secret Romania together with the local community and My Transylvania.


#munteniabrunch #eatlocal

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks


Chefs


Location

Bumbuia, Gura Foii, Romania

Bumbuia, Gura Foii, Romania

Get directions