Transilvania Gastronomică
(Sibiu, Romania)

Food symposium

Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival 
14-16.09.2018 

Înregistrarea la festival se face pe fiecare zi în parte și include:
- intrarea la un master class tematic (vă rugăm alegeți din lista de mai jos)
- participarea la prezentările din plen 
- welcome drinks si mapă informare despre activitățile din festival 

Variante de înregistrare:
a.) Bilet pentru 1 zi - 100 Lei 
b.) Abonament 2 zile - 180 Lei 
c.) Abonament 3 zile - 250 Lei 

Servicii opționale contra cost: 
a.) Participarea la evenimentele culinare din restaurantele partenere. 
b.) Participarea la vizitele la producători și evenimentele conexe din satele din jurul Sibiului.

Vineri, 14.09.2018, Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
12:30-13:00 Cafea și înregistrarea praticipanților
13:00-15:15 Sesiuni plenare
13:00-13:15 Deschiderea evenimentului:
Cristian Cismaru și Dana Mitea (Asociația My Transylvania)
Maximilian Drăgan – Coordonator Sibiu Regiune Gastronomică Europeană
13:15-13:45: Alex Petricean (Maize, Bucharest):  Filozofia care influențează stilul gastronomic al unui bucătar
13:45-14:15: Dialog cu producători locali: moderator Oana Coanta (Bistro de l’Arte), producători: Csakany Orsolya (Ferma Conservation Carpathia, Cobor, Brasov), Lucian Mihalache (Gradina Verde, Șelimbăr, Sibiu) si Daniel Minea (Burduf de munte, Rîu Sadului, Sibiu)
14:45-15:15: Cristian Dascăleanu (Mezeluri din cartier, Bucharest): Terroir și identitate gastronomică în România

PAUZĂ DE CAFEA

16:00-18:30 – Master class
MC1: Tehnici de afumare – Jonas Schäfer (Valea Verde, Cund), Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
MC2: Noua bucătărie românească – Alex Petricean (Maize, Bucharest), O’Sushi, strada Turnului 17
MC3: Manufacturarea de cuțite și mentenanța lor – Matei Campan (Atelier Campan Sibiu), Libraria Habitus, Piața Mică
MC4: Patiserie clasica – Liliana Beldean (Rue de Caramel, Sibiu), Restaurant Pasaj, strada Turnului 3A
MC5: Tranșare din carcasă de porc- Hotel Imparatul Romanilor, strada Nicolae Balcescu 4
MC6: Totul despre roșii – Raul Vidican, Bistro Jules, strada Mitropoliei 6

Sâmbătă, 15.09.2018

09:00 – 10:00: Turul gastronomic al Sibiului
10:30 – 14:00: Vizite la producători de alimente din regiune plecarea la ora 10:00 de la Sala Thalia

15:00-16:30 –Sesiuni plenare Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
15:00-15:30: Ierburi aromatice / Buruieni comestibile – Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet Sibiu)
15:30-16:30: Etica în alimentație – Lucian Cuibus (Facultatea de Știință și Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Slow Food Cluj Transilvania)
16:30-17:00: Trenduri culinare – Marian Cociș (Daluma, Berlin)

PAUZA DE CAFEA

17:00-18:30 – Master class
MC7: Tehnici de gătit pe foc deschis – Horia Șimon (bucătar independent, Cluj-Napoca), Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
MC8: Gastronomie moleculara – Mădălina Șanta, Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
MC9: Tehnici de marinare – Adrian Neag (ANCTB Brașov), Syndicat Gourmet, strada Targului
MC10: Prepararea peștelui – Radu Dumitrescu (Bistro Voila, Bucharest), O’ Sushi, strada Turnului 17
MC11: Bucătăria românească în evoluție- Nico Lontras (2C, Bucharest), Hotel Împaratul Romanilor, strada Nicolae Bălcescu 4

20:00 Evenimente culinare – restaurantele partenere – La Pasaj, Syndicat Gourmet, Bistro Jules, OSushi – Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro
22:00 Petrecere – Music & drinks (Mango Bar, Strada Avocat Măcelaru Ilie, Sibiu)

Duminică, 16.09.2018

10:30–13:00 Brunch la Bio Haus Nucet – Ferma familiei Cioran (înscrieri pe www.eat-local.ro)

15:00-16:30 – Master class
MC12: TBA
MC13: Ciuperci sălbatice – Alexandru Dumitru, Syndicat Gourmet, strada Târgului
MC14: Trufele romanesti, Radu Rughinis (La Bottega del tartufo, Bucharest, Asociatia cautatorilor de trufe Romania), Bistro Jules, strada Mitropoliei 6
MC15: Thermomix – Loredana Plumb și Radu Zapor (Thermomix România), Sibio, Piata Mica 3
MC16: Studenții școlii de bucătari Adi Hadean, Bistro Jules, strada Mitropoliei 6

Vă rugăm să vă înregistrați pe www.eat-local.ro, taxa de participare include:
– intrarea la unul din master class-urile menționate în program.
– participarea la sesiunile plenare
– o băutură de bun venit

Alte evenimente conexe din festival:
a.) Evenimente culinar în restaurante din Sibiu – 13.09.18 (Joi) and 15.09.18 (Sâmbătă) – detalii din 03.09.18 online pe www.eat-local.ro
b.) Transilvania Gastronomica Party: Music & drinks – Mango Bar / The Hipodrome of Music – 15.09.18
c.) Vizite la producători în 15.09.2018, 10:30 – 14:00
d.) Flavours and Sounds of Transylvania / Brunch la Bio Haus Nucet – înscrieri pe www.eat-local.ro – 16.09.18 (Sun)
Cei cu abonamente beneficiază de o reducere de 10% la aceste rezervări suplimentare.

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks


Chefs

Host

Transilvania Gastronomică - Locații partenere


Location

Sibiu, Romania

Strada Mitropoliei,nr. 6 Sibiu, Romania

Get directions