Brunch la Runcu Gorjului
(Dobrița, Romania)

Tocan si chisalita la Conac

[EN below] 2020 ne prinde şi mai dornici să explorăm satele şi valorile locale de la sud de Carpați. Ne luăm toate măsurile de precauţie, ţinând cont de regulile în vigoare şi de recomandările Ministerului Sănătăţii şi ne întâlnim în grădini, în livezi şi sate din Oltenia şi Muntenia.

Descoperim împreună istoria, gastronomia, identitatea și mixul cultural interacţionând cu localnicii, documentând preparate cu reţete vechi şi degustând produse locale. Sprijinim astfel un turism responsabil şi comunitatea locală.


Al doilea #OlteniaBrunch de anul acesta va avea loc pe 15 august, sâmbătă, la Conacul La Colonelu', sat Dobrita, com Runcu, judeţul Gorj.

***

În meniu: bucate uşor de mânuit, o plimbare în livezi și povești despre obiectivele din împrejurimi.

Și ca să ne asigurăm că vă facem poftă de pe acum:

-zacusca proaspata cu ciuperci

-tocan de ied

-ciorba de lobode frecata

-chisalita de dude si visine

-cornulete

-fructe de sezon

-sirop de tei, mentata

 

***Program***
Sosire oaspeți: 10:30 AM
Deschiderea barului și discurs: 10:45 AM
Deschiderea bufetului de picnic: 11:00 AM

Mancarea va fi repartizata pe "insule". Gazdele noastre au multe sa ne povesteasca despre zona Sohodolului, asa ca partea gastronomica va fi intre 11.00 - 13.00, iar partea culturala intre 13.00 si 15.00.

Bucatele sunt pregătite cu ingrediente locale, împreună cu Natasa si Gill Ecobescu, "fii ai satului" și parte din Asociatia GAL Cheile Sohodolului.

Păstrăm distanța, ne luăm toate măsurile de precauție.

Durata eveniment: 5 ore

Cost*: 100 lei de persoană

Servicii incluse: ghid local, intrare la Oltenia Brunch, acces la bufetul de picnic și băuturi locale, drumeție

Durata eveniment: 5 ore

* Copiii cu vârste până la 14 ani au gratuitate
** Transportul până la Buleta este asigurat de fiecare participant.

Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume.
Detalii la telefon 0745499371 - Gabi

Eveniment organizat împreună cu Asociatia My Transilvania și comunitatea locală

 

*******
We continue to discover and enjoy regional and (very) local Romanian cuisines South of the Carpathians.

The best way to get to know a place is through its food - the old and new recipes and how they’re made, their ingredients speak of the customs of the locals, their way of life, their culture and their culture clashes.

So what better way to know a remote, unknown area but through a brunch?
Think of a buffet with 10 cold dishes, 3 hot ones, 3 types of desserts made by locals after recipes known by the locals.

On the 15th of August we will brunch and get to know the local community of Runcu, Gorj, and get to taste local, old recipes.

***Programme***
Guest arrival: 10:30 AM
Opening of the bar: 10:45 AM
Opening of the brunch: 11:00 AM

The gastronomical part of the event takes place between 11.00 AM and 1.00 PM
The cultural part of the event (craft demonstrations, a walk through the area & stories) takes place between 1 PM and 3 PM

Price*: 100 RON/person or 22 EUR/person

Price includes: local guide, entrance fee at the brunch, access to food and drinks, workshops.
Duration: 5 hours

* Children up to 14 years old are free of charge
** The transportation to the place of the event is the responsibility of each participant

Tickets can be purchased from the Eat Local website www.eat-local.ro or from the app with the same name.
Details at phone number 0745499371 - Gabi

This event is organized by Gate to Romania together with the local community and My Transylvania.

#olteniabrunch #eatlocal

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks


Chefs

Gill Ecobescu

Host

Comunitatea locală


Location

Dobrița, Romania

Conacul la Colonelu, Dobrita 324, Runcu, Gorj

Get directions