Degustare de sarmale
(București, Romania)

București - episodul 1

Ne pregătim pentru brunch-uri de la sud de Carpați cu unul special.

Putem să-i spunem “brunch-ul de dinainte de brunch-uri”

Sau “brunch-ul din capitală”, având în vedere că va avea loc în buricul târgului.

Sau “brunch-ul sarmalelor”, căci aici nu vom avea 16 feluri de mâncare, ci vreo 7 feluri de sarmale – doar sarmale și garnituri. Toate românești.  Regionale sau locale, de demult sau de acum, cu ingrediente despre care nu ai bănui că ar avea loc între foi de varză/viță/ștevie/alte frunze numa bune de învelit: gulii, cartofi, pește, stafide, muguri de pin, păsat.  În fond, sarmaua națională e o invenție recentă iar diversitatea acestui preparat nu se rezumă la dimensiune: mari în Ardeal, mici în Moldova.

De fapt, vom face un eveniment cultural – gastronomic pentru a ne cunoaște mai bine bucătăria.

 

Desfășurare eveniment:

13.00 – Primire

13.15 – Discurs de bun venit și povestea sarmalei românești

13.30  – Degustarea de sarmale

15.00 – Sarmale și bucătării microregionale

16.00 – Ultimul pahar, ultima sarma și rămas bun până la următorul brunch

 

Un eveniment organizat împreună cu My Secret Romania, GastroArt și Voila, #bistrogourmet și sezonal

Locuri: 30 persoane

Cand: sâmbătă, 30 martie

Pret: 150 lei/persoană 

 

PS: Episodul 2 va fi în Sibiu, în primăvară. Apoi episodul 3 va fi în Târgu Mures iar episodul 4 în Cluj. 

#eatlocal #MunteniaBrunch #sarmale

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks


Chefs

Radu Dumitrescu

Host

Voila, le Bistrot

French and atmosphere 


Location

București, Romania

Strada General Constantin Budișteanu 18, București, România

Get directions