Ne pregătim pentru brunch-uri de la sud de Carpați cu unul special.
Putem să-i spunem “brunch-ul de dinainte de brunch-uri”
Sau “brunch-ul din capitală”, având în vedere că va avea loc în buricul târgului.
Sau “brunch-ul sarmalelor”, căci aici nu vom avea 16 feluri de mâncare, ci vreo 7 feluri de sarmale – doar sarmale și garnituri. Toate românești. Regionale sau locale, de demult sau de acum, cu ingrediente despre care nu ai bănui că ar avea loc între foi de varză/viță/ștevie/alte frunze numa bune de învelit: gulii, cartofi, pește, stafide, muguri de pin, păsat. În fond, sarmaua națională e o invenție recentă iar diversitatea acestui preparat nu se rezumă la dimensiune: mari în Ardeal, mici în Moldova.
De fapt, vom face un eveniment cultural – gastronomic pentru a ne cunoaște mai bine bucătăria.
Desfășurare eveniment:
13.00 – Primire
13.15 – Discurs de bun venit și povestea sarmalei românești
13.30 – Degustarea de sarmale
15.00 – Sarmale și bucătării microregionale
16.00 – Ultimul pahar, ultima sarma și rămas bun până la următorul brunch
Un eveniment organizat împreună cu My Secret Romania, GastroArt și Voila, #bistrogourmet și sezonal
Locuri: 30 persoane
Cand: sâmbătă, 30 martie
Pret: 150 lei/persoană
PS: Episodul 2 va fi în Sibiu, în primăvară. Apoi episodul 3 va fi în Târgu Mures iar episodul 4 în Cluj.
#eatlocal #MunteniaBrunch #sarmale
Host
Voila, le Bistrot
French and atmosphere
Location
București, Romania
Strada General Constantin Budișteanu 18, București, România
Get directions