Drumeție pe Via Transilvanica: Malancrav - Florești
(Mălâncrav, Romania)

Masă la stâna de pe coline

Sâmbata in familie: drumeție pe Via Transilvanica, vizită la biserica fortificată din Malâncrav și masă la Stâna de pe Coline

Vă propunem o nouă ieșire in natură, de data aceasta în satele săsești ascunse printre colinele Transilvaniei:

●     Vizităm biserica fortificată din Mălâncrav și facem o tură în jurul conacului Apafi, restaurat de fundația Prințului Charles

●     Ne plimbăm prin livada de  meri înflorită a Prințului

●     Pornim într-o drumeție ușoară pe Via Transilvanica,

●     Ne oprim în Florești, la stâna familiei Coșorean, unde gazdele noastre ne-au pregătit o masă pe cinste cu produse locale

●     Vom fi înconjurați de animalele de la fermă: câini, pisici, căprițe, rațe, gaini, bibilici, porumbei.

Program: Ne întânim la ora 10 în Mălâncrav, coordonate pe Google Maps (46.1099126338198, 24.64995588592666) de unde pornim la pas către biserica fortificată aflată în apropiere. Vom afla mai multe despre istoria satului Mălâncrav, despre bisericile fortificate din zonă și despre pictura murală care s-a păstrat surprinzător de bine de-a lungul secolelor.

Părăsim curtea bisericii fortificate și mergem în vecini, la Conacul Apafi. Fostă reședință nobiliară, ajunsă în ruină în perioada comunistă, conacul a fost readus la gloria de odinioară de către fundația prințului Charles - Mihai Eminescu Trust. Într-un fel, putem spune că suntem în vizită la prinț acasă.

Continuăm plimbarea prin livada de meri (probabil infloriți la început de aprilie) și ajungem la o altă inițiativă a fundației Mihai Eminescu, atelierul de produs suc de fructe bio - Livada Mălâcrav. Vom afla despre cum fundația sprijină atât comunitatea locală, dar și ajută la salvarea patrimoniului arhitectural și natural al Transilvaniei.

Părăsim Mălâncravul și pornim în drumeție pe Via Transivanica, un drum ce poate fi străbatut pe jos, călare sau cu bicicleta și care unește România de la nord, din Putna,  străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și ajunge până la Drobeta Turnu-Severin - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

Drumeția este una ușoară, de aproximativ 6 kilometri, având punct terminus Stâna de pe coline, de la marginea satului Florești. Acolo ne vor întâmpina Florin Coșorean și frumoasa lui familie, care ne-au pregătit un prânz pe cinste, unde majoritatea ingredientelor sunt rodul muncii lor.

După prânz, Adela si Florin vă vor efectua transferul la Mălâncrav cu microbuzul, pentru a vă prelua mașinile lăsate acolo dimineața.

Experiența propusă se adresează iubitorilor de mișcare în natură, indiferent de sezon. Ieșim la aer curat indiferent de vreme si ne bucurăm de bucate tradiționale de la stână.

Preț:
Adult - 110 lei, copil (până în 14 ani) - 20 lei. Prețul include asistență din partea a doi ghizi și gustarea de la stână. Dacă doriți și transport, acesta este oferit gratuit, în limita a 10 locuri (vă rog sa ne anunțați înainte dacă aveți nevoie de transport).

Ghizi: Adela - 0743 377 969
Florin - 0740 205 877

Eveniment organizat de Transylvania Guide Sibiu și Oak Tree Travel, în parteneriat cu Stâna de pe Coline și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

#aniidrumetiei #eurorando2021 #sibiuexperiences

Gazde: Florin şi familia sa de la Stâna de pe Coline
Data limită înscriere: 2 aprilie, ora 12.00

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks

Masă la stâna de pe coline


Chefs

Familia Coșoreanu

Host

Stana de pe Coline Florești


Location

Mălâncrav, Romania

Mălâncrav, Romania

Casa nr. 102

Get directions